неделя, март 25

Сити подляха вода на The Voice в Интернет

vs.

Когато Борислав Цветков напусна радио и телевизия Сити всички там бяха в шаш и паника каквом ще се случи нататък. Когато Борислав Цветков стана програмен директор на българския вариант на една от най-успешните музикални телевизии в Европа – The Voice, Сити казаха, че това е подливане на вода.

Е, няма нищо лошо в конкуренцията, стига тя да е лоялна!
Когато Дъ Войс България тръгна, се регистрираха 2 интернет сайта thevoice.bg и the voicetv.bg, за които като лице за контакт беше посочен Сашо от клик.БГ. С другите думи, администратора на Сити.БГ. Няколко месеца по-късно собствеността върху тези два сайта беше прехвърлена на Дева Броудкаст, Бъргас, компания, което най-малко се занимава с купуването на домейни. Тогава тръгна и сайта с логото на Дъ Войс и едно „Очаквайте скоро!”, което бе заменено с пренасочване към сайта на Дева. Пред последните два дни пренасочването е към друг сайт – този на Сити.

Сещам се преди време как от Сити се оплакваха, че Виктор Костов (Радио фреш!) говори открито против тях в ефира на станцията, в която работи. Как това не е правилно, нечестно и не лоялно. Сега се питам този жест на нетолерантност към конкуренцията от страна на Сити лоялен ли е? Според това, което видях – не е.

Не прави чест на музикално радио и телевизия, което се смятат за най-добрите в България да правят глупости и то по този евтин начин. Все пак решението си е
тяхно.


Личната ми теория:
pozza (Сашо) е администратор на сайта на Сити беше нает от Катя Миткова, още когато тя работеше там.
Тъй като първоначално сайтовете на The Voice бяха регистрирани на името на фирмата, в която Сашо работи (Клик.БГ), а лице за контакт беше той, мисля следното:
Катя го е предложила да го наемат и в The Voice и той се е съгласил. След това идва големия въпрос, кой е пожелал това със двата домейна да се случи, ясно е кой го е направил, но под чие ръководство не ми се 100% ясно.


*** (11:31 PM) :
ми питах ороме
iVAN (11:31 PM) :
i kvo ti kaza
*** (11:32 PM) :
каза, че домейна бил техен и затова вече от там ще се отваря сайта на Сити

3 коментара:

Анонимен каза...

Kakto vinagi bylgarskata rabota si ostava bylgarska...

Анонимен каза...

Mega selska postypka!!! I az iskah da vidq site-a na The Voice, zashtoto televiziqta si q biva, no vmesto tqh popadnah na City! Shto za gavra??? Da ne mislqt tezi ot City, che tova shte me nakara da gi zaobicham poveche???? Naprotiv!

Анонимен каза...

Отново се изказват някакви предположения без каквато и да е аргументация.

Като има спор за домейн той следва да се решава не по блоговете. Нали се сещате, че ако TheVoice имаха претенции сега щеше да се отваря на тия адреси техния сайт. Защо пишете неподготвен не ми е ясно. Явно не сте съвсем наясно какви са процедурите по регистрация на фирмени имена в областта .bg
Но пък сте добре запознат как да публикувате лични теории и сплетни.